WATERCOOLER SOLUTIONS ONDERDEEL VAN HABITAT SOLUTIONS
Altijd de juiste waterkoeler voor de beste prijs

Waterkoeler / Waterkoeler keuzehulp / Direct chill waterkoelers


Waterkoelers met direct chill technologie

Veel leidingwaterkoelers hebben een intern water reservoir. Het water in dit reservoir wordt gekoeld. Als er veel water achter elkaar getapt wordt, zorgt de toevoer van nieuw leidingwater ervoor dat de temperatuur in het vat oploopt en niet meer elk glas even koud is.

In veruit de meeste gevallen is het water reservoir geen 100% gesloten systeem waardoor er in de watertank kans is op vervuiling en bacteriegroei. Sommige waterkoelers zijn in dat geval uitgerust met UV lampen om bacteriegroei tegen te gaan. Dit zorgt echter voor onnodig hoog energieverbruik en extra kosten om de lampen periodiek te vervangen. Sowieso moeten waterkoelers met een interne watertank vaker onderhouden worden voor een veilig gebruik van de koeler.

Voor maximale hygiëne bieden wij een groot deel van onze waterkoelers aan met direct chill technologie.

Direct chill waterkoeler voor maximale hygiëne

Bij een direct chill waterkoeler heeft de waterkoeler geen interne watertank, maar wordt het water gekoeld (en gefilterd) terwijl u tapt. Het leidingwater gaat op het moment dat u tapt binnen enkele seconden door een afgesloten leiding (spiraal) die wordt gekoeld door een ijsbank. Het resultaat is dat elk glas water even koud is. Direct chill kan soms ten koste gaan van de capaciteit van de koeler, maar dat is bij de waterkoelers die wij aanbieden zeker niet het geval. Onze waterkoelers zijn high performance direct chill waterkoelers die de hygiëne van direct chill combineren met grote prestaties en capaciteit.

Door het gesloten systeem komt het water bij een direct chill waterkoeler pas in aanraking met de lucht als het in uw glas stroomt. Dit minimaliseert het risico op bacteriegroei en zorgt ervoor dat deze waterkoelers minder vaak of zelfs helemaal niet onderhouden hoeven worden.

Ons assortiment direct chill waterkoelers

Zie hier alle leidingwaterkoelers met direct chill technologie:
waterkoeler Habit Unite, watercooler Habit Unite, leidingwaterkoeler Habit Unite, waterfontein Unite


direct chill waterkoeler Kalix, leidingwaterkoeler Kalix


Habit Fountain waterfontein, leidingwaterkoeler, waterkoeler


ION waterkoeler

Habit Sport waterkoeler

Habit Elite waterkoeler

Habit Unite waterfontein

Kalix waterkoeler

Habit RVS waterfontein

30 l/uur

35 l/uur

30 l/uur

22 l/uur

20 l/uur

40 l/uur

ION waterkoeler


Habit Sport waterkoeler


Habit Elite waterkoeler


Habit Unite waterfontein
  

Habit Tap waterkoeler, leidingwaterkoeler, inbouw waterkoeler, onderbouw waterkoeler

NIEUW: de Habit Tap onderbouw waterkoeler

De Habit Tap leidingwaterkoeler met direct chill technologie is een unieke onderbouw of inbouw waterkoeler. Het koelsysteem kunt u inbouwen. de tapkraan plaatst u op de kast of het aanrechtblad. Stijlvol, elegant en minimalistisch. Deze waterkoeler past in elk interieur.