WATERCOOLER SOLUTIONS ONDERDEEL VAN HABITAT SOLUTIONS
Altijd de juiste waterkoeler voor de beste prijs

Waterkoeler / Filosofie Watercooler Solutions / Laagste kosten per liter water


Laagste kosten per liter water

Wij leveren uitsluitend watercoolers die gefilterd kraanwater aanbieden. Kraanwater is het voordeligste water dat u kunt drinken. Met een leidingwatercooler of fleswatercooler met navulbaar watervat bent u verzekerd van de laagste kosten per liter water

Kraanwater versus bronwater: bijna 400x voordeliger

Voor 100 euro heeft u net iets meer dan 11 waterflessen* van 15 liter per stuk. Voor hetzelfde geld heeft u echter maar liefst 66.000 liter kraanwater. Dat is bijna 400X zoveel!

Laagste kosten per liter water, bespaar op waterkosten


Watercooler vanaf nog geen 5 cent per liter water

Met een leidingwatercooler bent u verzekerd van de laagste kosten per liter water. Hetzelfde geldt voor de Habit Greenline flessenwaterkoeler met navulbaar watervat. U heeft bij ons al een leidingwaterkoeler voor nog geen 5 cent per liter water inclusief onderhoud en waterfilter!

Rekenvoorbeeld watercooler kosten

Stel, u koopt een leidingwaterkoeler voor 450 euro en schrijft de volledige waarde af over een periode van 5 jaar. Bij aanschaf van de waterkoeler sluit u een onderhoudscontract af voor 95 euro per jaar. Voor een lekkere smaak van het water koopt u tevens een waterfilter met een capaciteit van ruim 5600 liter. 

Voorbeeld 1: 20FTE

Watercooler / waterkoeler vanaf 9,8 cent per liter water


Uw bedrijf bestaat uit 20 FTE die elk slechts 0,4 liter per dag drinken. De waterconsumptie ligt daarmee op 2.080 liter per jaar.

U betaalt dan slechts 9,8 cent per liter water inclusief onderhoud en waterfilter. Dit komt neer op een investering van zo'n 200 euro per jaar.

Ter vergelijking:
Bij een vatenwaterkoeler bent u voor 2.080 liter water maar liefst 1.248 euro per jaar kwijt (zie berekening hiernaast). Dat is nog exclusief aanschaf of huur van de waterkoeler en administratieve en logistieke kosten!

U bespaart ruim 84%!

Voorbeeld 2: 50FTE

Watercooler / waterkoeler vanaf 4,4 cent per liter water


Uw bedrijf bestaat uit 50 FTE die elk slechts 0,4 liter per dag drinken. De waterconsumptie ligt daarmee op 5.200 liter per jaar.

U betaalt dan slechts 4,2 cent per liter water inclusief onderhoud en waterfilter. Dit komt neer op een investering van nog geen 230 euro per jaar.

Ter vergelijking:
Bij een vatenwaterkoeler bent u voor 5.200 liter water maar liefst 3.120 euro per jaar kwijt (zie berekening hiernaast). Dat is nog exclusief aanschaf of huur van de waterkoeler en administratieve en logistieke kosten!

U bespaart ruim 93%!

Hogere waterconsumptie, lagere kosten per liter

Bovenstaande voorbeelden laten duidelijk zien dat de kosten per liter water aanzienlijk dalen als de waterconsumptie hoger wordt. Ook bij 5 FTE en een waterconsumptie van 520 liter per jaar bent u echter al een stuk voordeliger uit met een leidingwatercooler ten opzichte van een koeler met watervaten.

In alle rekenvoorbeelden zijn wij uit gegaan van een gemiddeld verbruik van 0,4 liter per medewerker per dag. Dit is een zeer lage inschatting en komt neer op maar 2 kleine glazen per medewerker per dag. In de realiteit zal de consumptie zonder twijfel hoger liggen, zeker op warme zomerdagen. Ook is in de rekenvoorbeelden nog geen rekening gehouden met bezoekers die wellicht ook een glaasje water drinken. De werkelijke waterconsumptie zal dus hoger liggen waarmee het voordeel van een leidingwaterkoeler ten opzichte van een traditionele flessenwaterkoeler alleen maar toe zal nemen!

Onze speerpunten