WATERCOOLER SOLUTIONS ONDERDEEL VAN HABITAT SOLUTIONS
Altijd de juiste waterkoeler voor de beste prijs

Waterkoeler / Waterkoeler service en onderhoud / Installatie en levering waterkoelers


Installatie & levering watercoolers

Onze service monteurs zorgen voor een professionele installatie zodat u nog jaren onbezorgd kunt genieten van uw koeler.

Leidingwatercooler installeren

De installatie van een leidingwatercooler kunt u het beste laten verzorgen door één van onze monteurs. Zij sluiten regelmatig leidingwatercoolers aan en weten precies hoe elke waterkoeler aangesloten moet worden op de waterleiding. Uw waterkoeler wordt vakkundig geïnstalleerd zodat u er geen omkijken naar heeft. Onze monteurs kunnen u adviseren over de juiste locatie voor uw koeler en leggen u graag meer uit over het gebruik van de koeler. 

Na aanschaf van uw watercooler of na het afsluiten van een huurovereenkomst neemt onze planning contact met u op om de plaatsing van de koeler in te plannen. In de meeste gevallen kan dit op korte termijn ingepland worden zodat u snel kunt genieten van een heerlijk glas gekoeld water.

Elke waterkoeler wordt geleverd inclusief waterstop die de watertoevoer afsluit bij lekkage. Bij plaatsing meet onze monteur ook altijd de waterdruk. Bij een te hoge waterdruk wordt een reduceer geplaatst die de waterdruk regelt. Bij een te lage waterdruk kan een opvoerpomp geplaatst worden. Uiteraard altijd in overleg met u zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wasmachinekraan aansluiting en stopcontact

Voorafgaand aan de installatie dient u zelf zorg te dragen voor een wasmachinekraan aansluiting inclusief terugstroombeveiliging. Ook moet in de nabijheid (maximaal 1,5m) van de waterkoeler een geaard stopcontact aanwezig zijn. Als er al een wateraansluiting is voor uw koffie automaat dan kunnen wij een Y-splitsing op de kraan plaatsen en zo twee aansluitingen creëren voor u.

Heeft u nog geen wasmachinekraan aansluiting? Dan kunnen wij dat desgwenst ook voor u verzorgen. Vraag onze verkoopafdeling naar het tarief. 


Fleswatercooler installeren

De installatie van onze fleswatercoolers is eenvoudiger en kunt u zelf uitvoeren. Als u dat wenst kunnen wij uiteraard ook de installatie voor u verzorgen.


Let bij de plaatsing van uw watercooler erop dat u deze op een geschikte plek plaatst. Plaats de watercooler niet in de nabijheid van een warmtebron of in de zon. Zorg dat de koeler genoeg ruimte heeft om zijn warmte kwijt te kunnen. 

Onze monteur kan u bij de installatie van de waterkoeler ook adviseren wat een geschikte omgeving voor de koeler is.