WATERCOOLER SOLUTIONS ONDERDEEL VAN HABITAT SOLUTIONS
Altijd de juiste waterkoeler voor de beste prijs

Waterkoeler / Waterkoeler service en onderhoud / Onderhoud en garantie waterkoelers


Onderhoud & Garantie watercoolers

Wij voeren preventief onderhoud uit op uw watercooler. Dit is belangrijk voor de levensduur van uw watercooler maar ook voor de veiligheid van u en uw collega's. Tijdens het onderhoud wordt uw watercooler hygiënisch gereinigd om bacteriegroei tegen te gaan.

Voor het vakkundige onderhoud van uw watercooler kunt u vertrouwen op de expertise van onze service monteurs. Onze VCA gecertificeerde monteurs zijn getraind in onze producten en zorgen ervoor dat uw waterkoeler optimaal onderhouden wordt.

Onderhoudscontract

Bij Watercooler Solutions kunt u voordelig een onderhoudscontract afsluiten voor uw watercooler(s). U sluit een contract af voor 3 jaar. 

1 of 2 onderhoudsbeurten per jaar

Afhankelijk van het waterkoeler type bieden wij een onderhoudscontract voor 1 of 2 onderhoudsbeurten per jaar. Een waterkoeler met direct chill technologie heeft geen intern water reservoir en dan kunt u meestal volstaan met 1 onderhoudsbeurt per jaar tenzij het waterverbruik te hoog ligt. Bij watercoolers met een intern water reservoir is het risico op bacteriegroei groter. Het is dan ook belangrijk dat deze waterkoelers twee maal per jaar grondig gereinigd worden. Op de productpagina van de diverse waterkoelers vindt u ons onderhoudsadvies voor die specifieke waterkoeler. 

Onze planning plant het onderhoud zorgvuldig in en informeert u vooraf wanneer het onderhoud uitgevoerd zal worden zodat u daar rekening mee kunt houden. U heeft er verder geen omkijken naar.  

Werkzaamheden onderhoudscontract

Het onderhoudscontract is inclusief voorrijkosten en volledige inspectie, desinfectie en reiniging van de watercooler conform HACCP richtlijnen. Onze monteur reinigt alle onderdelen die in contact komen met water en waar bacteriën kunnen vormen. Na elke onderhoudsbeurt wordt u waterkoeler voorzien van een sticker met daarop de maand en het jaar van onderhoud. Zo weet u altijd precies wanneer uw waterkoeler onderhouden is en heeft u altijd een bewijs van onderhoud in geval van inspectie. 

De overige voorwaarden vindt u in onze offertes. 


Losse onderhoudsbeurt voor uw watercooler

Sluit u liever geen onderhoudscontract af, dan kunt u bij ons ook losse onderhoudsbeurten inkopen. Wij inspecteren en reinigen dan uw watercooler conform HACCP hygiëne richtlijnen. Een losse onderhoudsbeurt is duurder dan onderhoud binnen een contract. Wij kunnen in sommige gevallen ook het onderhoud verzorgen voor waterkoelers van andere merken dan de onze.

Neem contact met ons op voor een prijsopgaaf voor het onderhoud aan de watercooler(s) op uw locatie. 


Garantie watercoolers tot 5 jaar

Fabrieksgarantie 12 maanden

Onze watercoolers hebben een standaard fabrieksgarantie van 12 maanden. 

Verlengde garantie watercoolers tot 5 jaar

Als u bij aanschaf van uw watercooler direct een doorlopend onderhoudscontract afsluit met aanvullende garantie voor drie of vijf jaar dan bieden wij u een doorlopende garantie op onderdelen tot maximaal respectievelijk drie of vijf jaar na ingangsdatum van het contract.

Watercooler optimaal onderhouden

Tussentijds kunt u zelf ook onderhoud plegen aan uw waterkoeler. Wij bieden daarvoor diverse onderhoudsproducten aan. 

Let bij de plaatsing van uw watercooler erop dat u deze op een geschikte plek plaatst. Plaats de watercooler niet in de nabijheid van een warmtebron of in de zon. Zorg dat de koeler genoeg ruimte heeft om zijn warmte kwijt te kunnen. 

Onze monteur kan u bij de installatie van de waterkoeler ook adviseren wat een geschikte omgeving voor de koeler is.