WATERCOOLER SOLUTIONS ONDERDEEL VAN HABITAT SOLUTIONS
Altijd de juiste waterkoeler voor de beste prijs

Waterkoeler / Waterkwaliteit testen


Waterkwaliteit testen bij u op locatie

Maakt u zich zorgen over de kwaliteit van het water op uw locatie? Dan bieden wij u nu een unieke service: waterkwaliteit test op locatie.

Veel bedrijven maken zich zorgen om de kwaliteit van hun drinkwater en willen graag de waterkwaliteit meten zonder daar direct heel veel geld aan kwijt te zijn. Een slechte waterkwaliteit leidt tot gezondheidsklachten. Omdat het voor u onmogelijk is om met het blote oog vast te stellen of uw water verontreinigd is, bieden wij u een betaalbaar waterkwaliteit onderzoek aan. In tegenstelling tot traditionele methoden die uren en soms wel dagen tot weken duren, heeft u met onze test binnen 3 minuten uitsluitsel.

Binnen 3 minuten uitsluitsel over uw waterkwaliteit

Onze meetmethode is uniek en geeft u binnen 3 minuten inzicht in de microbiologische activiteit in uw water. Onze test geeft direct duidelijkheid of uw water verontreinigd is en in welke mate. Binnen minuten wordt bepaald of uw water besmet is met bacteriën, gisten en/of schimmels en weet u of uw water veilig is of niet. Afhankelijk van de uitkomsten kan vervolgens nader onderzoek gedaan worden met andere onderzoeksmethoden om te bepalen om welk micro-organismen het precies gaat. 

De testmethode die wij gebruiken is de enige portable ATP methode die door het KWR Watercycle Research Institute gevalideerd is. Lees onderaan de pagina meer over deze testmethode.

Wat kunt u verwachten van de meting?

Om de waterkwaliteit te meten, verzorgen wij voor bedrijven een meting op locatie. U krijgt direct inzicht in de resultaten en hoeft geen monsters op te sturen of iets dergelijks. De meting zal worden verwerkt tot een professionele rapportage met voldoende aanknopingspunten voor u om een actieplan op te stellen om de waterkwaliteit te verbeteren als dat nodig blijkt te zijn. De snelle meetmethode maakt het ook mogelijk om op verschillende momenten te meten om zo een duidelijk beeld te krijgen van de verontreiniging door de tijd heen.

Wilt u een afspraak maken voor een meting bij u op locatie of wilt u eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0180-642070. Uiteraard kunt u ons ook mailen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Een waterkwaliteit meting kan vaak op korte termijn ingepland worden. 

contact

 Kosten?

Wilt u een water kwaliteitsmeting door ons uit laten voeren dan zijn de kosten sterk afhankelijk van het aantal samples die wij moeten nemen en de locatie waar dit plaats moet vinden. Een meting bestaat uit het nemen van samples, het direct uitvoeren van de analyse en het rapporteren van de gegevens en het adviseren om zorg te dragen voor veilig drink- en proceswater voor uw specifieke situatie. Om u een idee te geven van de kosten waar u rekening meet dient te houden hierbij een voorbeeld van een meetlocatie in Amsterdam waar slechts 30 metingen dienen te worden uitgevoerd. De kosten per meetpunt (inclusief rapportage) in dat geval bedragen slechts 32,50 euro. Wilt u een onderzoek op locatie uit laten voeren maar wenst u vooraf een prijsopgave klik dan op onderstaande offerte aanvraag.

offerte aanvragen waterkwaliteit testen op locatie

 De testmethode: 2e generatie ATP methode

De methode die wij gebruiken om het water te testen is een 2e generatie ATP test. Voor we dieper op de materie in gaan zullen we eerst uitleggen wat ATP is. ATP staat voor Adenosine TriPhosfate, een stof die in elke levende cel is opgeslagen en die energie geeft aan elk levend organisme, hoe klein ook. Als ATP in aanraking komt met Luciferase (een stofje dat vuurvliegjes doet oplichten)  geeft het een meetbare hoeveelheid licht af. Dit licht is meetbaar met bepaalde apparatuur zoals een Luminometer. 

De ATP testmethode geeft vrijwel direct duidelijkheid of een vloeistof verontreinigd is met een vorm van microbiologische groei en in welke concentratie. Het grote voordeel van deze testmethode is dat er geen tijd zit tussen het meten en de resultaten zoals wel het geval is als u een monster op kweek zet. Zo geeft de test u inzicht in de huidige situatie en niet die van de week ervoor. In die week kan de situatie immers al exponentieel verslechterd zijn. Na het vaststellen van een verhoogde mate van besmetting kan indien gewenst een cultiveringsmethode met microscopisch onderzoek ingezet worden om duidelijkheid te krijgen om welke micro-organismen het precies gaat.

Een ander voordeel van deze testmethode ten opzichte van kweekmethoden is dat deze ATP methode het totaal aan micro-organismen meet in enkele minuten. Kweekmethoden meten slechts een klein deel van de aanwezige bacteriën, schimmels en gisten. 

Voordelen van deze waterkwaliteit meetmethode:

  • Snel: geeft inzicht in uw waterkwaliteit in minuten, in plaats van uren, dagen of weken.
  • Accuraat: Eenvoudige kalibratie-, separatie- en stabilisatiestappen in de test zorgen voor nauwkeurige meetresultaten van cellulair ATP.
  • Compleet: In staat om alle micro-organismen in een monster te meten in plaats van slechts een deel
  • Kwantitatief: Resultaten worden ook direct in aantal nanogram ATP per litrer aangegeven met instelbare grenswaarden.
  • Betrouwbaar: De test voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en is als enige portable ATP methode door KWR gevalideerd.